Kylmiltään Mersun penkille

Koeajossa Mercedes-Benz E 220 d A Premium Business

 

Valkoinen E-sarjan Mersu kutsuu kokeilemaan. Ystävällinen automyyjä varmistaa, onko automaatilla ajaminen tuttua, sitä ei kuitenkaan tarvitse opastaa. Penkin säätöihin sen sijaan tulee pieni koulutus: korkeus, selkänoja ja ristiseläntuki säätyy sähköllä - etäisyys ja reisituki edestä kurkottamalla. Ratti sopivaksi ja napista käyntiin, avainpalikalle on oma lokero etupenkkien välissä.

- Laita turvavyö päälle, Keijo muistaa huolehtia hymyssä suin.

Näin alkaa matka kohti tuntematonta, vaikka tie on tuttu. Takana on liki puoli miljoonaa kilometriä Toyotalla. Edessä kokeilu, pystyykö kylmiltään hyödyntämään täynnä huipputekniikkaa olevan vieraan automerkin ominaisuuksia. Ensin tietenkin vakionopeussäädin päälle, että voi keskittyä ajamiseen ja siihen liittyviin hallintajärjestelmiin. Vakionopeussäädintä ei kuitenkaan tunnu löytyvän mistään, siihen täytyy palata myöhemmin.

Maantiellä kuljettajan korviin kantautuu normaalisti vain rengasäänet, dieselin ratina kuuluu vasta poikkeuksellisen korkeilla kierroksilla.

Perillä on mahdollista katsella autoa vähän tarkemmin. Edessä, takana ja molemmilla sivuilla on kamerat ulkona. Taakse kurkistaessa huomaa ison kardaanitunnelin sekä monimutkaiset lehtitaskut, jotka kuitenkin toimii hyvin. Takaluukussa on yksinkertaisesti toteutettu arkiapu: sähköinen lukko kaukosäädöllä ja jouset avaa luukun automaattisesti.

Peräkontin avaus kaukosäätimellä

Illalla runsas sisävalaistus pääsee oikeuksiinsa ja paluumatkalla pitkät syttyy automaattisesti. Rohkeasti vain pitkillä koko matka, valoautomaatti muuttaa huomaamatta valokuviota vastaantulijoiden kohdalla. Vasta tässä vaiheessa vakionopeussäädin löytyy ja loppumatka sujuu paljon keveämmin. Sata kilometriä riittää tulemaan tutuksi auton kanssa.

Auto on myynnissä Koillismaan Autossa Kuusamossa, tässä linkki myynti-ilmoitukseen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.