Pääkirjoitus 2016 Nro 31

Kyllä ne kesät ovat erilaisia. Viime kesänä oli lämpö päällä koko kesän. Heinäkuussa meni pellettiä 1000 kg. Tänä kesänä otettiin lämpö pois päältä jo juhannuksena.
Ryytimaata ei ole tarvinnut kastella ollenkaan. Perunan varret ovat kasvaneet iloisesti. Myyriä ei ole näkynyt. Kaatosateet ovat vieneet vähän tienrakennusvärkkiä postilaatikolle päin, josta ne tulee puutarhatraktorin peräkärryllä ajaa takaisin ylös.
Asuntovaunua on pidetty Polojärven rannalla. En muista onko siitä ollut puhetta kun asennettiin vaunun katolle 100 watin aurinkokennot. Ei ole nyt tarvinnut akkua raahata tänne koululle ladattavaksi. Virta on piisannut TV:lle ja muille pikku värkeille. Sanotaan että ruokahalu syödessä kasvaa. Hankittiin vaunuun pieni kompressorilla toimiva kylmälaukku johon riittää aurinkokennojen teho. Kun kahestaan ollaan vaunulla voitiin kaasulla toimiva jääkaappi ottaa pois päältä.
Kun käytiin muutaman päivän reissu alkoi kaasujääkaappi pikkuhiljaa menettämään tehoja ja se lämpeni. Kysyttiin Keminmaassa asiantuntijalta neuvoa. Hän neuvoi että tulee sähköllä testata muiden vikojen poissulkemiseksi.
Onneksi PT on näiden kaasujääkaappien kanssa saikkaroinut monta kymmentä vuotta. Siinähän vanhat aivot alkoivat pohtimaan ratkaisua ongelmaan.
Emännän varoitteluista huolimatta PT päätti tehdä remontin Verkkokaupan parkkipaikalla. PT arveli tarvitsevan paineilmaa jolla yrittää puhaltaa mahdolliset liekin toimintaa häiritsevät roskat pois.
Hyvä oli että PT:n aivoissa oli semmoinen tieto että tietokoneita varten oli olemassa purkitettua paineilmaa. Semmoisen purkin PT osti Verkkokaupasta. Sitten irrotti ritilän ja pienen pellin jonka jälkeen puhalsi paineilmaa palopesään.
Sehän jääkaappi tuli kerralla kuntoon, ja vaikka oli helle, kaappi pysyi kylmänä yhdellä kolmasosateholla.
Siinä vältettiin yksi korjaamoreissu. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.