Pääkirjoitus 2016 Nro 33

Nyt tuli aika laittaa lämpö päälle, mutta sitä ennen stokerin palopää piti puhdistaa ja siinä olevat tukkeutuneet reijät tuli avata. Vaihtaa piti lisäksi noin yhdeksän sentin paksu ruuvi jonka jenga oli vuosien varrella kulunut niin että se ei enää saanut kunnolla toimitettua pellettiä perille saakka.
Tänä kesänä on ollut monia kaatosateita jolloin peltikatto on tullut testattua. PT:n piti tehdä silloin harvoin kun ei satanut erittäin huolellista työtä jotta löysi kaksi pientä reikää josta pääsi vettä sisään. Nyt katto pitää joka paikasta kaatosateellakin.
Asuntolan yläkerran ikkunaan joudutaan asentamaan kaksi lasia tai oikeastaan flexiä kun siihen samaan ikkunaan lensi lintu jo toisen kerran. Jos tällä tämänkesäisellä linnulla olisi ollut vähän kovempi vauhti niin olisi mennyt läpi kolmesta lasista.
Kun ihmiselle kertyy omaisuutta, tämä maallinen mammona aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä. Paljon PT:tä on työllistänyt asuntovaunun antenni kun Polojärven rannalla TV on näkynyt huonosti. Sehän ongelma paheni jo edellisenä kesänä kun tultiin järveltä kotia eikä emäntä muistanut lähtiissä laskea antennia alas. Kotona sitten kun vaunu ajettiin tähän asuntolan ja luokkien välisen katoksen alle niin antenniputki taipui.
PT ratkaisi ongelman siten että leikkasi putkesta sen taipuneen pätkän pois. Sen jälkeen antenni toimi muualla paitsi ei Polojärven rannalla. Siispä PT osti kolme metriä pitkän pötkön 16 mm:n alumiiniputkea jolloin antenni saatiin nostettua melkein taivaaseen.
Sillähän saatiin näkymään muutama kanava, mutta putken vierestä sateella tihkui vettä
vaunuun. PT:n tutkittua asiaa paljastui että se uusi putki oli 0,25 milliä alkuperäistä putkea ohuempi.
Lisäksi tuli suuri huoli siitä että se mahoton mastohan ukkosella vetää hanakasti salamoita puoleensa. Siispä vaunun alle on kaivettava syvä kuoppa jotta antenni saadaan laskettua lattian läpi alas. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.