Pääkirjoitus 2016 Nro 37

Koira on aiheuttanut tutkijoille ja tiedemiehille paljon päänvaivaa. Paljon rahaa on palanut maapallolla kun on yritetty selvittää miksi koira on niin mahdottoman hyvä ja uskollinen kaveri ihmisen kanssa.
Vastaus tähän kysymykseen on ollut valmiina jo tuhansia vuosia sitten Raamatun ensimmäisellä sivulla. Siinä kerrotaan: ”Jumala sanoi: Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaneläinten, pikku­eläinten ja villieläinten lajit. Ja niin tapahtui.”
Koiran sijoittaisimme tuohon karjaneläinten ryhmään koska karjaneläimet yleensä tulevat niin mahdottoman hyvin ihmisen kanssa toimeen.
Siitä hyvä esimerkki oli se Einarin hevonen. Se vei kevättalvella yksin pöllikuorman metästä kotia ja kun kotona purkivat kuorman niin se meni yksin takaisin metsään Einarin luo.
Myös se Elli-lammas joka meillä oli kesän, halusi pysyä ilman karsinaa tällä tontilla. Iloisesti se lähti PT:n matkaan aamukävelylle Nuojualle päin. Tyttöjen kanssa leikki pihalla ja jos joku kumartui niin varmasti kävi pökkäämässä kumartujan silmälleen.
Ennen koiraa Luoja teki kalat ja linnut ”kaikki siivekkäät lajit”. Kalan tekemisessä oli se hankala puoli että sen piti olla vesitiivis melko syvälle ja piti vielä opettaa hengittämään veden alla.
Ei se linnunkaan tekeminen mikään läpihuutojuttu ollut. Yhdestä linnusta on löytynyt valtavasti lentämisen mahdollistavia keksintöjä joita lento­koneen tekijät voivat vapaasti ko­pioida.
Kaukana on vielä se aika jolloin lentokoneet saadaan pesimään ja munimaan niin että lisääntyvät lajinsa mukaan.
PT:n aivot ovat joskus miettineet että se polttaraisen rakentaminen on ollut tosi tarkkaa hommaa kun on tehty niin pienestä lento- ja lisääntymiskykyinen.
Kalojen luominen on saattanut jotakin mietityttää kun toisinaan muikkuverkoilta kuuluu semmoinen mekkala jo kolmannessa sukupolvessa. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.