Pääkirjoitus 2016 Nro 42

PT on kaikesta huolimatta tyytyväinen kun on saanut tulla tänne maapallolle ihmiseksi. Varsinkin tämä miehen rooli on aika kiva.
Koska ihminen on luotu Jumalan kuvaksi on meillä paljon vapautta ja valtaa päättää omista asioista. Ihminen kun tulee tänne Tellukselle oman elämänsä isännäksi tulee välittömästi hankaluuksia kun puuttuu elämän kokemusta. Tilannetta helpottaa valtavasti se että on isä ja äiti jotka alussa auttavat tekemään viisaita valintoja.
PT:lläkin olisi ollut lapsena mahdollisuus saada paljon hyvää opastusta äidiltään mutta Vapon parakilta ja uiton jätkiltä saatu informaatio kuulosti paljon jännittävämmältä. Lisäksi siltä taholta sai arvokasta tukea että oppi tekemään savurenkaita ja vetämään henkisavuja.
Nuorena edelleen tämä oikeus itse päättää omista asioista ai­heutti paljon virhevalintoja. Ta­lou­den­hoito meni niin retuperälle että ei meinannut enää rahat riittää viinaan eikä sökönpelluuseen.
Ihmisellä on täällä niin paljon vapautta että on mahdollisuus elää kuin pellossa. Luojaltansa saatua arvokasta elämänohjetta saattaa joku kirjailija julkisesti viskellä pitkin lattiaa. Me luojanluomat olemme nykyään entistä enemmän innostuneet olemaan eri mieltä tekijämme antamien neuvojen soveltamisessa.
Se tämä maapallon meno näyttä kyllä ylhäältäkin katsottuna samanlaiselta kuin se näyttää meidän olohuoneessa taulutelevisiosta. Ylen kalliiksi on tullut ihmiskunnalle se että olemme käyttäneet valinnanvapauttamme niin että itse päätämme mikä on viisasta.
Olemme ottaneet tavaksi valita itsellemme mieluisat hallitsijat, semmoiset jotka eivät aina ole sormia heristämässä kun harrastamme jotakin joutavaa. Tietenkin on vahingossa valittu joitakin diktaattoreitakin, joissakin maissa niitä on jo kolmannessa polvessa.
Meillähän oli Kekkonen pitkään, jota vieläkin muistamme suurella haikeudella kun hän pisti tunarit järjestykseen. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.