Pääkirjoitus 2016 Nro 45

Justiinsa kun PT sai tämän tietotekniikan suurella vaivalla viimein hallintaansa, piti kaikki laittaa uusiksi Sales Managerin yllyttämänä.
PT:lle toimitettiin uusi 64 gigan tikku vaikka siinä vanhassa puolen gigan tikussa oli asiaa vain aivan vähän yhdessä nurkassa.
Kone vaihtui moderniksi läppäriksi jonka voi ottaa vaikka mukaan jos tahtoo tehdä töitä vaikka Polojärven rannalla vaunussa.
Kirjoitusohjelma vaihtui Corelista InDesigniksi ja on vielä lisäksi ulkomaan kielinen. Se ei kuitenkaan haitannut kun vuosikymmeniä sitten ensimmäisiä ohjelmia sai vain eglannin kielellä.
Tässä toteutuu se sanassa oleva suuri viisaus ”Alunperin ihmiset on luotu suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia.”
Kuitenkin oikoteitäkin löytyy tässä uudessa systeemissä. On mahdollista nakella kuvat, videopätkät ja muut tavarat pilveen, jolloin niitä asioita voi tarvittaessa napsia takaisin itselleen joko puhelimeen, tablettiin tai tähän läppäriin.
Kun jälkeläiset ovat ympäri Suomen saamme heiltä paljon tuoretta tietoa kuvina ja videoina. Jos PT saa aikaan vähänkin jotakin merkittävää niin emäntä jakaa sen Instagrammissa suvulle.
WhatsAppissa on meillä pienempi piiri jossa on PT, emäntä ja jälkeläiset.
Tulee mieleen kun me kylän pojat Koivussa osuuskaupan portailla juostiin poliisipiilosta, niin kellään ei ollut puhelinta taskussa. Koko kylällä oli vain muutama veivattava puhelin.
Täälläkin meidän ensimmäinen kannettava puhelin painoi ainakin viisi kiloa.
Pannuhuonekin on saanut osansa kehityksestä, sinne on hankittu halpa ja pieni tietokone, joka, kun se asennetaan, kertoo kaiken mitä siellä tapahtuu PT:n puhelimeen minne vain (jos oppii käyttämään). Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.