Pääkirjoitus 2016 Nro 47

Nykyisten tiedotusvälineiden ansiosta meille tulvii runsaasti tietoa maapallomme elämän menosta. Kiinassa sosialismi vihdoin löi läpi, siellä on valtavasti uppirikkaita kommunisteja. Venäjälläkin on paljon öhyrikkaita entisiä kommunisteja ja heidän jälkeläisiä. Miten on laita näiden meidän omien kommunistien suhteen? No suurella osalla on edelleen paha poliittinen rapula, mutta pieni osa on edelleen sitä mieltä että sosialismi tulee korjaamaan kaikki aineelliset ongelmat.
Senkin tiedämme että kuu kiertää palloamme ja pallo pyörii akselinsa ympäri jolla akselila ei ole etes kuulalaakereita ja kiitää samalla vinhaa vauhtia aurinkoa ympäri ja kuitenkin vuosi tuhraantuu yhteen kierrokseen. Sen voimme todeta että kyyti on suhtellisen tasaista.
Senkin olemme huomanneet että meno täällä on kaukana tasaisesta. Joka puolella palloa on mahoton rähinä päällä, pahimmiksi teurastajiksi ovat osoittautuneet kiihkouskovaiset.
Ihmiset pakevat kurjia oloja henkensä kaupalla. Sitä ollaan vähän niinkuin junassa, pois ei voi lähteä, mutta sentään voi yrittää vaunua vaihtaa.
Aikoinaanhan se vaununvaihto oli melko siistiä, kun isänmaamme ei kyennyt antamaan elinmahdollisuuksi, niin pakattiin tavarat pahviseen makkaralaatikkoon ja noustiin Haaparannalta ruotsalaiseen junaan joka vei työttömän kauas köyhyydestä ja puutteesta.
Se on huonoista oloista pakeneminen nykyään hankalaa. Me suomalaiset kyllä mielellään otetaan tänne siivous- ja marjanpoimintahommiin ulkomaalaisia. Ruotsissa siivoushommiakin aikoinaan tehtiin, koska se oli hyvinpalkattua urakkahommaa.
Maapallon tekijän näkökulmasta katsoen tämä ihmiskunnan itsehallinto on ajautumassa melko pahaan umpikujaan josta eivät itse selviydy. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.