Pääkirjoitus 2017 Nro 10

Epilepsia on ikävä tauti. Onneksi sitä nykyisin voidaan melko hyvin pitää kurissa. Tämä tuli mieleen koska se Kokkolan tavallinen kirvesmiesvävy laittoi taasen uuden Mersun, se kyllä oli otettu käyttöön jo viime vuosituhannella.
Tämä automalli kun aikoinaan tuli markkinoille yllät­täen huomattiin että se sairasti epilepsiaa. Siinä oli ikäänkuin kaksoispohja ja näinollen sen painopiste oli tavallista korkeammalla, siksi autoalan toimittajat saivat sen koeajossa kaadettua.
Mersun tekijät kuitenkin pian korjasivan ongelman laittamalla alustaan senaikaista nykytekniikkaa.
Kun vanhin ylioppilaaksi koulutettu tyttäremme ajeli sillä Kokkolasta meillepäin kertoi hän kolmelle takapenkillä matkustavalle tyttärelleen sen autonsa ammoisen sairaskertomuksen, totesi yksi tytöistä että voisitko äiti ajaa vähän hiljempaa kun tuntuu että tämä huojuu jo aika paljon. Tytöt myös kyselivät että mikä laite tuossa radiossa on? Äitinsä totesi että se on kasettisoitin.
Se nuorempi vävykin oli käymässä Vantaalta täällä. Hänet PT opetti ajamaan lumilinkoa kun oli tullut lunta tavallista enemmän, eipähän maleksinut tontilla joutilaana. PT on huomannut että tämä vävy joutilaana on taipuvainen aiheuttamaan jonnin joutavia yllätyksiä.
Sehän PT kun seurasi vävynsä linkoustouhua niin koki yllätyksen. Sieltähän lingon torvesta tuli hirveä lumiryöppy suoraan PT:n silmille. Korvatkin olivat aivan täynnä lunta. Vävy pyyteli vilpittömän näköisenä anteeksi ja yritti selitellä, että kun hän ei ole koskaan ennen ajanut tämmöistä konetta.
Kyllä PT:tä alkoi viimein vävy säälittämään kun hän joutui Kuusamon lentokentällä odottamaan myöhästynyttä lentokonetta monta tuntia, yötä yhteen asti. Viivästys johtui vissiin sumusta. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.