Pääkirjoitus 2017 Nro 11

Äiti PT:lle lapsena opetti että on olemassa tekojen ja seurausten laki. Sanassa myös sanotaan että mitä ihminen kylvää sitä hän myös niittää.
PT nuoruudessaan testasi näiden lakien paikkansapitävyyden. Paikalliseen kahvilaan ei ollut pitkään aikaan asiaa kun tuli pelattua pajatsoon kymmenen markan kokoisia prikkoja.
Myös toisella kerralla olisi kannattanut ensin harkita seurauksia, kun heitteli lumipalloja kahvilan ilmastointirupeliin. Linja-autolasti asiakkaita sai vähän nuoskaa lunta kahvikuppeihinsa. Sitä toimi vähän yhtä tyhmästi kuin nykyiset järjestäytyneet työläiset. He yrittävät aiheuttaa mahdollisimman paljon aineellista vahinkoa työnantajilleen ja heidän asiakkailleen jotka asiakkaat elättävät nämä kohtalaisen hyvin tienaavat työläiset.
Siis PT teki erittäin tyhmästi kun aiheutti harmia tälle kahvilan omistajalle. Hänhän työllisti melko paljon meitä koulupoikia, saimme taloudellista hyötyä siitä kun pesimme hänen autoa ja haimme pänikällä maitoa läheiseltä maatilalta. Erityisen merkittävää oli se että saimme sieltä kahvipaketeissa olevia autonkuvia.
Olihan sekin etu kun saimme pakkasella siellä rahattomana istua, kuitenkaan lakki ei saanut olla päässä.
Kun kahvilaan menimme oli ensimmäinen homma tarkistaa pajatson lukot, semmoiset väkäset. Jos ne olivat täpärällä niin nyrkillä pajatsoa hakkaamalla sieltä usein lorahti muutama kolikko.
Yksi pahimmista teoista oli vähitellen aloittaa tupakointi oli todella ikävää olla paras nuoruus tupakin orjana. Siihen aikaan tupakoitsija savusti kaikki läheiset, vaimon ja lattialla konttaavat lapset.
Jos teillä koululaiset on vielä siellä kirkolla pystyssä se usvakerho niin lopettakaa se. Joidenkin kohdalla se voi olla jo myöhäistä. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.