Pääkirjoitus 2017 Nro 20

Tämä maapallo on niin pieni että meidän suomalaistenkin asioista päätetään pitkälti ulkomailla. Brittien lähtö EU:sta veti meidän eurooppalaisten naamat totisiksi. Ameriikkaan nousi presidentti joka ravisuttaa Natoa, meidän suomalaisten varaturvapaikkaa. Ranskassa yritti valtaan nainen jolla oli tavoitteena laittaa EU säpäleiksi. Turkissakin on pikku hiljaa saatu vapaan lehdistön suut tukittua ja tiktaattorin valta varmistettua.
Kiinassa edelleen tulee hankaluuksia jos on eri mieltä hallitsevan puolue-eliitin kanssa, joskin siellä maallisen mammonan avulla on saatu kansa pysymään rauhallisena.
Eniten meitä suomalaisia mietityttää tuo naapurimme Venäjä. Kartasta näemme kuinka pitkä yhteinen raja meillä on. Siellä on viimeisen sadan vuoden aikana kokeiltu useita hallitsemistapoja. Alunperinhän tämän maamme Ruotsi joutui luovuttamaan Venäjälle ikäänkuin sotakorvauksena hävit­tyään Suomen sodan 1800-luvun alussa. PT on kuullut sodan jälkeen paljon huudeltavan täällä että ”Karjala takaisin”. Siksipä PT epäilee Ruotsin rakkauden ai­toutta meitä suomalaisia kohtaan. Kahteensataan vuoteen ei ole kuulunut Ruotsista pihahdustakaan vaatimuksesta ”Suomi takaisin”.
Täällä olemme tyytyväisiä että Pohjois-Korea on täältä niin kaukana, sillä kun taitaa olla jokin ydinkärjentapainen kehitteillä. Trump on isällisesti toimittanut torjuntaohjuksia Etelä-Korean suojaksi. Turvallisuuden tunnetta lisää myös lentotukialus joka on laitettu kytikselle sinne rannalle.
Meillä suomalaisillahan olisi ratkaisu siihen Pohjois-Korean rakettiongelmaan, kun ei oikein pitkästi lennä kun on viime aikoina jäänyt kaari lyhyeksi,.Meillä suuret ikäluokat, varsinkin miehet, ovat ottaneet käyttöönsä Nokialaiset Kontiot joita emme kuitenkaan lähetä sinne taktisista syistä. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.