Pääkirjoitus 2017 Nro 3

Kylläpä elämä helpottui kun pakkaset hellittivät. Se on kovalla pakkasella tuo stokerin pelluu tarkkaa hommaa. Ei ilikiä yöksi jättää pelletin syöttöä kovin isolle joten kovalla pakkasella lämmitysveden lämpö alenee 50 asteeseen aamuun mennessä. Sitten tehot aamulla nostetaan 60 % jolloin muutamassa tunnissa lämpö nousee 88 asteeseen.
Toinen keino nostaa lämpötilaa on panna tulet vieressäolevaan ärhäkkään pikkukattilaan, sillä kyllä nopeasti saa koulun lämpimäksi, mutta sinne pitää jatkuvasti lisätä puita.
Hyvä oli että ennen pakkasia kerkes PT tällä huippuhyvällä lumilingolla ampua lunta kivijalkojen juureen että ei pakkanen päässyt rossilattian alle.
Se oli kans pakkasten tultua hyvä ratkaisu, että annettiin kesällä LVI-Taivalkosken tehtäväksi vaihtaa uusi kiertovesipumppu, nyt lämpö jakautuu tasaisesti joka puolelle kiinteistöä.
Muutenkin tämä kiinteistö työllistää talonmiestä aika kivasti. Jälleen jääkaapista meni termostaatti. Tuli niitä aikoinaan ostettua kaksi samanlaista. Niihin on vuoron perään monta kertaa pitänyt termostaatti vaihtaa. Merkillistä tässä on se että termostaatit ovat olleet laajalti arvostettua tanskalaista laatumerkkiä.
Kuulostaa siltä että nykyisissä jääkaapeissa termostaatit ovat elektronisia ja näinollen luotettavampia.
On niitä semmoisiakin termostaatteja jotka toimivat. PT osti Oulusta kirpputorilta yli 20 vuotta sitten parillakymmenellä markalla termostaatin pannuhuoneen isompaan kattilaan, se oli varmaan palvellut edellistä omistajaa jo parikymmentä vuotta.
Televisio palveli 35 vuotta ennenkuin se vietiin täydessä toimintakunnossa jäteasemalle. Yhtä vanha mikroaaltouuni toimii edelleen. Vesisänky oli kamalan raskas kantaa ulos. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.