Pääkirjoitus 2017 Nro 4

PT on suurella mielenkiinnolla seurannut maapallon menoa.Nykyään saa tuoretta tietoa joka puolelta. Ameriikassa uuden presidentin tytär Ivanka Trump pääsee Valkoisessa talossa tärkeään asemaan, koska hän on luonteeltaan rauhallinen. Hänen isä on osoittautunut niin äkkipikaiseksi kuumakalleksi että se raketinlaukaisunappula on varminta säilyttää lastenhuoneessa.
Trump on ensimmäinen presidentti joka sai liikkeelle pelkällä puhumisella kaikki maapallon feministit. Hyvä luonteenpiirre on maapallomme suurimman sotilasmahdin päämiehellä se että pelaa varman päälle. Hän luottaa tiedustelupalveluunsa 1000 prosenttisesti. Virkavalan vannomisessakin oli varalta kaksi Raamattua.
Tuolta Afrikasta kuuluu kummia. Siellä Gambiassa vuonna 1994 omin lupinsa presidentiksi alkanut Jammeh valitutti itsensä muutaman kerran peräkkäin presidentiksi. Nyt sitten viimeisellä kerralla kävi hänellä semmoinen moka että kansa valitsi väärän miehen Barrovin. Sehän Jammeh yllätty niin että meinas jo jättää virkapallin, mutta sitten palasi takaisin virkapallille ja alkoi pelata aikaa. Hän päätti viedä asian korkeimpaan oikeuteen, mutta kun Gambia oli köyhä maa siellähän ei ollut tarpeeksi tuomareita, joten virkapallilla istuminen kävi vähän hankalaksi.
Kansa alkoi vähitellen hakeutumaan naapurimaihin. Turisteja alettiin kiireesti lennättämään pois ja naapurimaitten armeijat alkoivat uhkaavasti lähestyä Jammehin virkapallia.
Sehän tämä Jammeh rakasti niin paljon köyhää kansaa että päätti vapaaehtoisesti luopua valtaistuimestaan, eikä sen takia tarvittu vuodattaa tippaakaan viatonta verta. Naapurimaahan aiko lähteä töijen hakkuun josko sieltä vapautuis kokeneelle hakijalle presidentin paikka.
Omin luvin on PT:kin aikoinaan tälle virkapallille istunut, jotkut sen vielä muistavat.
Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.