Pääkirjoitus 2017 Nro 48

Merilapin kunnat tekivät historiaa, kun punainen Kemi etunenässä aikoo aloittaa tiiviin yhteistyön Mehiläisen kanssa joka on tunnetusti taitava keräämään hunajaa.
Siellä vanha kunnon kommunisti repii pelihousunsa kun pelkää että hunaja kuljetetaan veroparatiisiin.
Siellä kommunistien seassa PT vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Kaikki nämä kunnat tulivat aikoinaan tutuksi. PT:n syntyminen tapahtui siellä missä Paavokin syntyi, Kemin maalaiskunnassa. Sieltä hyvissä ajoin Tervolaan.
Rajun Rovaniemen reisun jälkeen Kemiin Työläisten omistamaan Kemin osuuskauppaan. Siellä nuoren miehen ura vasemmistipolitiikan ansiosta eteni nopeasti myymälänhoitajaksi Simoon.
Simossa tapahtui se silmitön rakastuminen, joka vei voimat käsistä ja aiheutti siirtymisen vapaaksi taidemaalariksi Liikeliiton ansiosidonnaiselle päivärahalle. Siihen aikaan PT:n kalibroimaton omatunto salli tämmöisen elämäntapatyöttömyyden.
Monta kuukautta sai PT elää vapaana taiteilijana Polonniemen vinttikamarissa kauneimman ja ihanimman nuorikkonsa kanssa.
Tapahtui sitten niin että torniolainen K-kauppias löysi kortistosta elintarvikealan ammattilaisen ja kutsui töihin. Myös tämä käsistään taitava silmittömän rakastumisen aiheuttanut elämänkumppani sai Torniosta työpaikan.
Tervolakin varmaan liittyy tähän Mehiläispesään koska sieltä on ijät ajat kuletettu potilaat Kemiin parsittavaksi.
Joku päivä sitten näkyi TV:ssä taustalla se rakennus Kemissä, jossa PT eräänä itsenäisyyspäivänä laitoksen toisena isänä oli todistamassa tulevan ylioppilaan ensimmäistä parkaisua, joka sitten kohtalokkain seurauksin lähti sen tavallisen kirvesmiehen matkaan. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.