Pääkirjoitus 2017 Nro 7

Jotkut ovat koko elämänsä asuneet täällä Taivalkoskella. Paljon täällä on myös niitä jotka ovat käyneet pitkiä aikoja asumassa Ruotsissa.
Työn vuoksi tavallisesti joutuu paikkakuntaa vaihtamaan.PT perheineen päätyi Ruotsista Nivalaan vahingossa, koska sieltä löytyi romanttinen mummon mökki asunnoksi. Lisäksi ajateltiin että jos ei pärjätä niin muutetaan takaisin Ruotsiin.
Nivalassa ollessamme maatalouslomittajana ja yrittäjänä oli meillä mahdollisuus tutustua suureen määrään ihmisiä.
Körttiläiset oli uusi tuttavuus ne olivat mukavia ihmisiä varsinkin kun olivat pikku huppelissa.
Paikkakunnan lestadiolaiset olivat PT:lle pettymys, he olivat kyllä palavia uskossa, mutta liikutukset seuroissa olivat aivan mitättömiä verrattuna aikoinaan Koivun nuorisoseuralla tapahtuviin kiitoksen purkauksiin. Nivalan suruttomat olivat kuitenkin tavanomaisia, mutta halusivat profiloitua ryhmänä väärinkäsitysten välttämiseksi. He tilasivat PT:n omistamasta Mainos-Hesse nimisestä yrityksestä kyltin jossa luki ”Syntisten sirkkeli”.
Maisemat Nivalassa olivat aivan surkeat. Ainut mäki oli se kun maantie meni rautatien yli. Pitäjän ja Pidisjärven läpi virtasi maatalouden saastuttama Kalajoki, joka toisinaan tulvi tulvapenkereiden yli.
Sitävastoin meitä taivalkoskelaisia hemmotellaan erityisen kauniilla maisemilla. Puhdas Iijoki virtaa järveltä järvelle ja kaikenlaista kalaa saa joka puolelta. Monilla on hillasuot ja muut marjametsät kävelymatkan päässä. Monet matkustavat satoja kilometrejä ja maksavat suolasen hinnan, että saavat majottua tähän ympäristöön muutamaksi päiväksi. Me sensijaan olla pällistellään täällä yötä päivää, kesää talvea. Pistellään poskeen palava-ahventa ja muikkua, keitettynä, paistettuna tai savustettuna. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.