Pääkirjoitus 2017 Nro 9

Vaikka meillä täällä on suhtellisen rauhallista on täällä maapallolla keskimäärin melkoinen rähäkkä päällä. On eri puolilla palloa vähitellen ilmaantunut uusia diktaattoreita. Yhteistä heille on ottaa vapaat tiedotusvälineet tiukkaan kontrolliin. Epämieluisia toimittajia on tapettu. Uusi villitys näkyy olevan lännessä jättää epämieluisat toimittajat lehdistötilaisuuksissa oven ulkopuolelle.
Kiinan touhua PT on ihmetellyt jo pitemmän aikaa, vaikka siellä on kaikki valta työläisillä saavat siellä öhykapitalistit mellastaa miten tahtovat. Se siinä Kiinan systeemissä on etu että päätöksiä voidaan tehdä nopeasti kun on vain yksi puolue.
Tällä planeetalla, jolla kierrämme aurinkoa olemme aseistautuneet korviamme myöten toisten matkustajien varalta puolin ja toisin. Monilla perukoilla on räiskitty jo vuosikausia. Pari kertaa tällä telluksella on ollut semmoinen sekasorto, vähän samantapainen niinkuin olemme joskus nähneet televisiosta kun joidenkin valtioiden parlamentissa harrastettiin nyrkkipelillä päätöksentekoa.
Tästä lentävästä pallosta on vaikea lähteä turvapaikan hakuun muualle. Kuussa ovat käyneet mutta takaisin ovat tulleet.
Meillä kallon sisällä on aivot joista on paljon hyötyä arjen askareissa. Joskus voisi aivoilla ajatella sitäkin että kuinka kova homma on tehdä tämmöinen pallo. Sitä ennen mahdollisesti oli tehtävä aurinko.
Tämä pallo piti pukata sopivaan vauhtiin aurinkoa kiertämään, muuten aurinko olisi imaissut sen. Tämä hirveän iso möykky tuli lisäksi laittaa pyörimään sopivalla nopeudella.
Tekijä näytti vielä taitonsa siinä että laittoi kuun kiertämään tätä möykkyä, mutta kuuta ei laittanut pyörimään.
Me levottomat sielut tällä pallolla näemme että tämä on elämää kuhiseva keidas täynnä ihmeitä suuressa maailmankaikkeudessa. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.