Pääkirjoitus 2018 Nro 15

PT:n stokeripolttimen rakentaminen pitkän sähkökatkoksen kestäväksi on edelleen kesken. Siitä puuttuu yksi polkupyörän hammasratas jonka joutuu tilaamaan netistä.
Toisen vielä vakavamman hidasteen valmistumisaikatauluun aiheutti se että tämä esimerkillisesti sähkökatkojen jälkeen palvellut laite joutui siirtymään takavasemmalle varakoneeksi suuren kattilan edestä. Kattilaan asennettiin alkuperäinen luukku ja arinat jotta sitä voitiin alkaa käyttämään roskien ja puiden polttamiseen.
Vuoden 1958 mallia oleva 100 kW:n pikkukattila sai suuhunsa uuden 50 kW:n huippumodernin pellettipolttimen jonka PT kovan uurastuksen jälkeen sai sovitettua paikoilleen.
Laite on toiminut luo­tet­ta­vasti kevättalven ko­val­la­kin pakkasella. Tähän laitteeseen Sales Manager PT:n varoitteluista huolimatta otti lisävarusteeksi kosketusnäytön ja älypuhelinyhteyden.
Nyt kun sähköt katkeaa ei pannuhuoneesta tarvitse olla huolissaan. Lisäksi talonmiehen ollessa kotona voidaan virtaa antaa laitteelle akusta tai agrikaatista, koska virran tarve on enintään 270 wattia.
Kun PT oli käymässä Oulussa päätti hän katsoa puhelimesta miten pannuhuoneessa jaksetaan. Sehän justiinsa oli poltin täydessä työn touhussa, se kertoi PT:lle että älä ihmettele jos lämpö on vähän laskenut, ajoin arinan tyhjäksi ja ajattelin vähän siivota paikkoja, oli laittanut puhalluksen päälle. Sitten se ruuvasi nokareen pellettiä arinalle ja ilmoitti sytyttävänsä sen. Vähitellen pannuhuoneesta tuli tietoa että lämpö jälleen nousee ja kaikki on hyvin.
Tämä on paljon viisaampi kuin emännän robotti-imuri joka ilmoitti että hän on kamalan kuilun partaalla tule akkiä apuun. Kun emäntä riensi olohuoneeseen katsomaan niin imuri oli pysähtynyt maton reunalle ja oli ihan kalpeana. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.