Pääkirjoitus 2018 Nro 19

Se oli tosiaan tänä talvena hyvin palvelleelle lumilingollemme liikaa se loskan metsään ampuminen tuosta pihalletulotiestä. Sen kun illalla tuohon katoksen alle parkkeerasin urakan jälkeen kaikki toimi hyvin.
Aamulla sitten ajatteli PT vielä vähän puhdistaa pahimpia loskapaikkoja. Tämä lingon moottori, joka tähän saatiin takuuseen, kun entisestä ei tullut kalua monista yrityksistä huolimatta, alkoi käyttäytymään tartatessa omituisesti. Se alkoi paukkumaan miten sattuu ja viimein sieltä alkoi tulemaan savua aivan väärästä paikasta.
Otin tästä videopätkän jota saatoin näyttää mekaanikolle ja viimein vein sen Kuusamoon lähempiä tutkimuksia varten.
Sehän linko riemastui sinne verstaaseen pääsystä niin että ei ole päästänyt mekaanikkoa lähellekkään kahteen viikkoon, tietäähän sen kun se nuoruudessaan vietti siellä aikaa lämpimassä verstaassa monta kertaa useita päiviä.
Sen uuden rupellihihnan PT ehti vaihtaa siihen, jonka sopivuus tilattaessa varmistettiin aina Helsinkiä myöten monen asiantuntijan voimin.
Sehän uusi hihna oli muuten sopiva, mutta liian pitkä. Se silti melkein toimi PT:n aikaisemmin asentaman hihnansäätölaakerin ansiosta. Jos linkoon ei löydy lyhempää hihnaa, joutuu PT vaihtamaan säätölaitteeseen isomman laakerin.
Jos moottorin remontti tulee kovin kalliiksi on PT katellut jo netistä valmiiksi saman kokoisen dieselmoottorin.
Nythän kesän saapuessa tuo linkoharrastus hiipuu, mutta ei tässä aivan tyhjän päälle jäädä sillä tuleehan taas kuvioihin mukaan tämä huippukorkealaatuinen Saksassa valmistettu asuntovaunu, jota PT on uudesta asti monta kesää rakentanut asumiseen sopivaksi.
Syksyllä se teki semmoisen tepposen että ovi ei avaimella auvennut. Joutui PT vähän ryömimään luukkujen kautta.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.