Pääkirjoitus 2018 Nro 2

Nyt kun tuli pitkästä aikaa sähköt, aatteli PT kirjoittaa mitä toimenpiteitä seuraa siitä kun sähköt ovat pitkään poissa.
Aamu alkaa todella surkeissa tunnelmissa kun PT:n peukalo suurin odotuksin painaa illalla keittokuntoon ladatun kahvinkeittimen katkaisijaa. Siis laite ilman mitään ennakkovaroitusta kylmästi jättää aamukahvin valmistamatta.
Tätä edellisenä aamuna oli vielä vakavampi sähkönpuutteen aiheuttama ongelma kun aamupuuroa ei saatu keitettyä. Vaikka PT pitää puuronsyöntiä turhana hössötyksena alkoi hän kuitenkin pohtimaan keinoa kuinka puuro saataisiin keitettyä ilman Carunan tuomaa sähköä.
Asuntovaunu olisi ollut ratkaisu, mutta sen kaasupullo oli syksyllä käytetty tyhjäksi. Sitten PT muisti että toista vuotta aikaisemmin oli ostanut 1000 watin agrikaatin jota oli vain kerran uutena koekäyttänyt, kun emäntä oli kysynyt että mihin sinä tuota tarvitset. Kun PT vihdoinkin keksi vastauksen oli emäntä jo aikoja kerennyt poistua paikalta. Rakas elämänkumppani ei huomannut että vaikeaan kysymykseen vie pitemmän aikaa vastauksen löytyminen.
Nyt sitten PT ulkovarastosta agrikaatin nouti ja kellarista löytyi 1000 watin sähkölevy, jolla puuro voitaisiin keittää.
Vaikka PT aamun sitä nykki käyntiin ei se edes luvannut. Se sai olla rauhassa seuraavaan aamuun jolloin PT uhkasi jäädä ilman kahvia.
Koska aamukahvi on sentään aivan eri asia kuin joku aamupuuro, otettin agrikaatista vanhentuneet bensat pois ja juotettiin ne lumilingolle. Kun agrikaatti sai tuoretta bensaa hörähti se käyntiin jo toisella nykäisyllä.
Pihalta roikalla virtaa tuli valmiiksi ladattuun keittimeen. Sai vielä emäntäkin sähkölevyllä omansa keitettyä.
Paljon sitä turhanaikuista tavaraa isäntien mukana kotia kulkeutuu. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.