Pääkirjoitus 2018 Nro 21

Tosiaan viime syksynä PT joutui ryömimään vaunuun luukun kautta, joka onneksi ei ollut lukossa kun oven lukko yllät­täen päätti kyllä lukkiutua, mutta ei suostunut avaimella avautumaan.
Nyt keväällä kun vaunu otettiin käyttöön ei PT muistanut koko tapausta ja lukitsi avaimella vaunun oven. Sitten kun yritti aukaista lukkoa muistui tapaus mieleen.
Talven aikana tämä vaunu joka on ollut jatkuvasta yllätyksiä täynnä oli hoksannut että annetaanpa PT:lle vähän lisää askarointia.
Nyt se ei tietenkään antanut avaimella avata lukkoa, mutta sen lisäksi se ei päästänyt avainta pois lukkopesästä ollenkaan.
Mitä tehdä kun ovi ei aukea avaimella eikä lisäksi avain suostu lähtemään pois lukosta? Onneksi PT on nähnyt elämässään aivan oikeitakin koettelemuksia, joten tämä oli sen rinnalla pikku juttu.
Oli siis ryömittävä sisälle vaunun sivuluukusta ja avattava lukko sisältä sekä irrotettava koko höskä avaimineen päivineen pois. Sitten oli höskästä poistettava lukkopesä joka oli röyhkeästi ottanut avaimen panttivangiksi.
PT:llä on onneksi kellarissa verstas, jossa korjataan ja rakennetaan kirjapainon koneita. Siellä istutettiin lukkopesä ruuvipenkkiin. Aloitettiin avaimen irroitus varovaisesti lukkopesästä pienemmällä rälläkällä.
Sehän avain poistui hyvin joutuisasti sieltä lukkopesästä koska sinne tuli aivan erityisen kuumat oltavat. Lisäksi rälläkkä halkaisi samassa rytäkässä avaimenkin joka oli aivan syytön tähän lukkopesän aiheuttamaan välikohtaukseen. Tilattiin vaunukaupasta uusi pesä kahdella avaimella.
Muuten lumilingolle kuuluu hyvää. Ovat saaneet vahingossa selville miksi venttiilin varret taipuvat. Lupasivat korjata pysyvästi asevelihintaan, jotta päästään lumitöihin. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.