Pääkirjoitus 2018 Nro 24

Tilattiin vaunun oveen se lukkopesä ja saatiinkin, mutta se varsinainen lukon pesä jäi tilaamatta, se osa jossa avain ja sen ympärillä olevat haittalätyskät viettävät aikaansa.
Sehän metallinen kuppi joka sijaitsee siinä avaimen ja haittalevystön ympärillä meni myös halki sen pienemmän rälläkän aktiivisen toiminnan ansiosta jonka vaikutus ulottui avaimeen asti.
Sitä osaa nyt odotamme tulevaksi ulkomailta jotta saamme lukon kasattua. Onkin ollut tässä odotellessa aikaa korjata sen samaisen vaunun verhotanko joka oli löysännyt toisesta päästä, sen kun kiireessä urakalla ovat turkkilaiset siirtotyöläiset Saksassa nitojalla kiinni vetäneet.
Sehän korjaus tapahtuu niin että porataan millin reikä ja siihen kartioupotus. Ruuviksi 3×10 mm:n puuruuvit, joista sivuleikkurilla kärki leikataan poikki että ei mene vanerista läpi yläkaappiin. Kerran PT:ltä jäi piikit leikkaamatta ja se vaikutti avioelämään erittäin kielteisesti.
Nykyisissä vaunuissa käytetään paljon muovisia reunalistoja jotka ovat muuten hyviä mutta kutistuvat ajan mittaan. Lämpimänä kesäpäivänä yksi toistametrin lista käpristeli itsensä aivan muodottomaksi. Vaunuliikkeestä semmoisen olisi saanut uuden kun olisi pulittanut 245 euroa. Onneksi sieltä nurkista löytyi jonkun hylkäämä melkein samanvärinen jonka sai 70 eurolla. Tästä PT on oppinut että vaikka vaunu on valkoinen on se viisasta aurinkoisena kesäpäivänä pitää varjossa. Toisaaltaan katolla oleva aurinkopaneeli kyllä kaipaa jonkin verran auringonvaloa akun lataamiseen.
Kun ottaa huomioon kaikki muutkin hyväosaisille mammonasta aiheutuvat ongelmat niin täytyy todeta että tämä paljon maallisen omistaminen on todella kallista ja äärimmäisen isotöistä. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.