Pääkirjoitus 2018 Nro 31

Mitä lumilinkoon tulee on se ollut Kuusamossa koko kesän tähän päivään saakka. Siihen moottorin vaivaan on kyllä löytynyt ratkaisu, lisäksi päämekaanikko on aamukierrolla luvannut että pärjäisi jo lopun kesää kotona ja syksyllä voisi lumien tultua varovasti aloittaa työt.
Se kun on elämästään viettänyt niin suuren osan siellä isossa verstaassa että se on päässyt sinne laitostumaan. Lisäksi kotiinlähtöä vaikeuttaa yksi punainen mönkkäri jonka kanssa se on ystävystynyt.
Asuntovaunun lukko on nyt sitten kunnossa. Tuntuu oikein hyvältä kun oven lukitsee, niin avaimen saa helposti pois. Rälläkän vei PT takaisin verstaalle.
Kaikissa vaunuissa joita meillä on ollut monta, on jääkaappi pettänyt usein matkan varrella. Joskus niitä on pitänyt irrotella ja pyöritellä oletettujen nesteenkierto-ongelmien vuoksi.
Yleensä jääkaapissa pettää nestekaasulla toiminta, tilapäistä helpotusta voi saada kun sammuttaa kaapin ja paineilmalla puhaltelee polttimesta roskat pois. PT:llä on seuraavaan puhdistusvaiheeseen hankittu jo piipunrassit joilla on tarkoitus nuohota mahdolliset noet pois polttimesta ylöspäin lähtevästä pitkästä savuhormista.
Tämä remontti on mahdollisesti edessä, koska tänä kesänä kotipihalla kaappi on toiminut kotona kaasulla loistavasti mutta jos on mennyt Ouluun asti on kaappi lopettanut aina kaasulla toimimisen.
Sentään mustikan poimintaan on saatu paljon helpotusta maapallon toiselta puolelta asti. Tuohon kivenheitonpäähän oli asettunut peräkärryn kanssa tosi tehokas poimintaryhmä. Kaiken työn tekivät huipputehokkaasti mökkiläisten ja meidän emännän puolesta. Suoraan saaviin vetelivät mustikat raakana siinä lähtivät kypsätkin mukana.
PT kysyy kuka tarvitsee tuommoisen määrän raakoja mustikoita.

Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.