Pääkirjoitus 2018 Nro 44

Tämä meidän painokone on palvellut uskollisesti vuodesta 1995 asti. Muutaman kerran olemme joutuneet etsimään vian ja korjaamaan sen. Japanista olemme saaneet varaosia tähän päivään saakka.
Nytkin se oli hiljaisena jonkun päivän kun siitä kärähti yksi osa. Käryn vuoksi oli helppo löytää vika ja tilata palanut osa valmistajalta.
Remontin aikana olemme tehneet lehden digipainokoneella johon on pitänyt tilata värijauhoa useampi erä. Pikkusen kalliimmaksi tulee lehden painaminen digikoneella, koska sen värijauhe on paljon kalliimpaa kuin tämän perinteisen painokoneen.
Täällä on pakko korjata ja huoltaa itse kaikki koneet, koska mekaanikon tilaaminen Helsingistä olisi erittäin kallista.
Täällä Suomessa on hyvä että nykyään koulussa opetetaan englantia, siitä kielitaidosta on Sales Managerille ollut paljon hyötyä koneen korjauksessa. Nykyisen nuorison olisikin viisasta ottaa vakavasti englanninkielen opiskelu koulussa koska sitä taitoa voi myöhemmin tarvita kipeästi.
Oli PT:nkin kohdalla suuri tyhmyys kansakoulussa jättää totaalisesti kielioppi opiskelematta, olishan sitä pitänyt arvata että jonakin päivänä on Taivalkosken arvostetuimman lehden päätoimittajana.
Kuvataiteen PT sentään otti koulussa vakavasti koska boheemi taiteilijan elämä kiinnosti jo alaluokilla. Siitä kiistattomana todisteena oli se tapaus kun opettajan määräyksestä PT:n piti kahden kilometri matkalta nelostietä pestä vedellä ja luutulla kaikki postilaatikkoihin, seiniin ja pylväisiin tekemänsä taiteelliset aikaansaannoksensa jotka vasta nykyään on luokiteltu kuvataiteen helmiksi.
Suuri ilo PT:llä on ollut jättää jälkeensä paljon erilaista kaupallista taidetta. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.