Pääkirjoitus 2018 Nro 47

PT on aikoinaan paljonkin kirjoitellut työpanoksen hinnasta. Koska pitkään työpanoksia on Suomessa myyty tukussa, on panosten yksikköhinta melkolailla sama. Työpanosten laatu kuitenkin vaihtelee paljon, koska me ihmiset olemme kovin erilaisia.
Työläisten keskuudessa on joitakin oikeita tehopakkauksia jotka hoitavat hommat oma-alotteisesti ja kykenevät ratkaisemaan ongelmia itsenäisesti.
Joskus harvoin työnantaja huomaa tehneensä rekrytointivirheen. Työläisen henki saattaa aamulla haista vanhalle viinalle ja armoton käsien vapina haittaa tarkempien töitten tekemistä.
Toinen voi osoittautua vain niin aikaansaamattomaksi tai sitten touhaa työaikana kaikkea muuta kuin sitä itse työtä ja näin koko ajan tuottaa työnantajalleen pelkkää tappiota.
Tällaiset harvinaiset tapaukset haittaavat pienten yritysten toimintaa. Näiden pienten yrittäjien turvaksi täällä Suomessa riensi oikeistohallitus. Hallitus yritti säätää lakia joka auttaisi helpommin pääsemään eroon näistä epäkuranteista työpanoksista.
SDP ja ammattiliitto ovat aina olleet hyviä kavereita. Ammattiliitto päätti näyttää Suomen hallitukselle kaapin paikan ja järjesti suuria työnseisauksia ympäri Suomen, jotta pienen ihmisen pieni käden vapina ja pieni aikaansaamattomuus ei aiheuttaisi työpaikan menetystä.
Aikoinaan syntyi ammattiliittoja kun isännät ja työnantajat sortivat renkejä ja työläisiä.
Nykyään ammattiliitot pitävät työnantajat ja yrittäjät kurissa ja järjestyksessä. Työväen valta ulottuu myös järjestäytymättömiin yrittäjiin. Jos yrittäjä ryppyilee niin se voidaan laittaa hakukieltoon tai julkiseen boikottiin.
Niin hyvin on sorron yöstä noustu, että työnantajan on nöyrästi pidätettävä tilistä työläisen jäsenmaksut ja tilitettävä se ammattiliitolle. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.