Pääkirjoitus 2019 Nro 22

Sehän mahdollinen takatalvi tuli ja meni. PT joutui kahlaamaan pihan perältä kesäsäilöstä lumilingon töihin. PT valitsi sen vanhan kokeneen Huskun joka on tottunut linkoamaan kaikenlaista aina silloin kun on Kuusamosta kotona käymässä. Näin kesällä lumitöitä tehtäessä melko paljon lähtee kiveä ja sepeliä lumen seassa.
Näiden pihallaolevien ko­neiden juonittelun kanssa pärjää, koska niillä ei ole kiirettä tulla kuntoon. Mutta täällä sisä­tiloissa on koneita jotka voivat yllättäen varoittamatta lopettaa omistajansa elättämisen.
Keväällä taittokone pysähtyi kesken lehdenteon, siksipä lehden sisäsivuja ei silloin voitu taittaa, siis tehdä siihen keskelle sitä saranaa. Me jouduttiin leikkaamaan ne poikki ja siksi lehden sisällä oli kaksi A4 sivua.
Jotta koneen vika löytyisi jouduttiin se purkamaan. Koneen sisältä löytyi palanut sulake. Kun vaihdoimme uuden sulakkeen se paloi saman tien uudestaan. Päätimme viedä koneen Kuusamoon alan ammattilaisen tutkittavaksi. Epäilimme että siinä olisi moottori sökö tai ohjauskortissa vika. Sehän alan asiantuntija sanoi että siitä oli mennyt diodi, jonka vaihtamisen jälkeen kone alkoi pelaamaan.
Koska PT:n aivoihin on vuosikymmeniä kerätty tietoa, tiesi hän heti mikä diodi on. Se on semmoinen osa joka päästää virtaa kulkemaan vain yhteen suuntaa, semmoinen on auton ja asuntovaunun välissä jotta ei akku pääse vahingossa tyhjentymään.
Painokoneesta on jouduttu pari kertaa etsimään vika ja korjaamaan se koska sitä ei voi viedä minnekkään eikä asentajaa ole vara tilata Etelä-Suomesta.
Japanista saimme varaosia ja hyviä neuvoja. Lisäksi Sales Manager sai insinöörin tittelin kun japsit luulivat että näitä monimutkaisia osia asentaa joku huoltomies. Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.