Pääkirjoitus 2019 Nro 3

Sales Manager joka nykyään on PT:llä työnantajana ja pomona kehotti allekirjoittanutta tarkistamaan sähkötarvikevaraston tilanteen. Kiinnostuksen asiaa kohtaan aiheutti Tokmannin hyvä sähkötarviketarjous: Osta 3 ja maksa 2.
Siispä PT tarkisti varaston ja päätti ostaa firman kiinteistöön kutakin tarviketta varalta 3 kpl.Pistorasioita 3 kpl á 19,49 €, kytkimiä 3 kpl á 16,95 € ja jako­rasioita 3 kpl á 2,79 €. Ostot tekivät yhteensä 109,32 €. Tar­jouksen säästö oli kuitenkin vain 8,37 €.
Tokmannin kassajärjestelmä oli opetettu pitämään talon puolta niin, että se valitsikin halvimman jakorasian kaikille kolmanneksi tuotteeksi jota ei tarvinnut maksaa.
Tässä sitä nyt PT oli häpeissään kun ei osannut olla varuillaan edulliselta näyttävän tarjouksen suhteen. Siispä välipäivinä kun oli hiljaisempaa suunnisti PT Tokmannille sähkötilpehöörit ja kuitti mukanaan. Neuvonnassa PT edelleen hyvin nolona kertoi, että joutuu kaupan purkamaan kun ostaminen ei ollut sujunut yhtä tyylikkäästi kuin Tokmannin mainoksen rekkamiehellä.
Nyt PT päätti samalla toimia huolellisemmin. Siis PT osti uudelleen ne palauttamansa pistorasiat 3 kpl ja maksoi 2. Heti tuli säästöä 19,49 €. Makset­tuaan osti sitten ne kytkimet, siitä tuli säästöä 16,95 €, ja jako­rasiat vielä erikseen josta tuli säästöä 2,79 €.
Siis yhteensä oikealla tavalla ostamisesta tuli säästöä 39,23 €. Toisin kuin sillä taitamattomalla ensimmäisellä ostamisella 3 maksa 2 yrityksellä säästöksi jäi vain 8,37 €.
Ei niitä kyllä kassakuitin mukaan olisi alennustuotteita voinut palauttaa, mutta PT vetosi Tokmannin paperikassin iskulauseeseen jossa luki: ”Fiksun ostamisen puolesta”.
Nykyään on opittu niin, että tarjouksessa luvattu tuote jota ei tarvitse maksaa, on edullisin niistä kolmesta (tarkoittaa siis halvinta). Hesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.