Pääkirjoitus 2019 Nro 43

Nehän yli 50 vuotta vanhat seurusteluajan ilakoinnit olivat säilyneet siellä nauhalla, joten PT aikoo pelastaa ne tikulle tai kovalevylle.
Löytyi myös nuorempia nauhoja jotka kuitenkin soivat sekavasti. Arveli PT että ne on nauhoitettu stereona, jolloin nauhassa on useampia raitoja ja väärässä kohdin. Joutuu vielä paljon rasittamaan vanhoja aivoja, jotta saa kaikki aarteet pelastettua.
Vaikka PT oli jo ylentynyt ennen silmitöntä rakastumista politiikan siivittämänä Kemin osuuskaupalla Simoon myymälänhoitajaksi, ihmetyttää näin jälkeenpäin että pitikö vielä värkätä kaikenlaista tyhjänpäiväistä.
Koska siinä mankassa oli vahvistinominaisuus ja PT:n virka-asunto oli aivan Ranuantien vieressä, niin veti PT sisältä piuhan ja piilotti kaiuttimen lumen alle tienpenkkaan.
Ikkunasta seurasi kun ikäneito pyöräili asunnon kohdalle, silloin penkasta lumen alta kuului ääni: ”Tule hyvä ihminen kaivamaan minut ylös täältä kinoksesta kun aura-auto heitti lumet niskaan.” Siihen aikaan useilla ihmisillä puhkesi vimmattu auttamishalu.
Täytyy vissiin netistä vielä tilata vanha iso stereonauhuri, jotta saa vielä pelastettua näistä stereonauhoista kaiken arvokkaan.
On tarkoitus pelastaa myös rikkimenneen videokameran aikaansaannoksia 25 vuoden takaa, näitä on siirretty vhs-nauhalle joiden laatu aikaa myöten heikkenee.
Rakkauskirjeissä ja mustavalkoisissa valokuvissa on se hyvä puoli että ne säilyvät erittäin hyvin.
Kuitenkin kaikkein parhain tallennuspaikka on tuossa karvalakin alla, nämä aivot, siellä on tämä sanavarasto josta tämänkin tekstin sanat on kerätty. Melkoinen määrä siellä on myös ruotsalaisia sanoja, joilla ei ole nykyään käyttöä.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.